Wat is een chaise lounge, longchair, dormeuse en recamiere?

Jargon in de meubelindustrie. Dan hebben we het over termen als een chaise longue, een longchair, een dormeuse of een recamiere. Chique namen die allen 1 ding overeen hebben. Het zijn zitelementen bedoelt om in te relaxen. En in de collectie van By SIDDE hebben we verschillende mogelijkheden. Welke Scandinavische design bank is jouw favoriet? 

 

Wat is een chaise longue?

Een chaise longue is vrij vertaald vanuit het Frans: een lange stoel. De stoel verlengd zich in de breedte en heeft een rugdeel die tot halverwege loopt, of die halverwege verlaagd is. Je kunt als het ware schuin, languit op de stoel zitten. Een chaise longue staat meestal vrij in de ruimte en is niet gekoppeld aan andere zitelementen.  

 

Wat is een longchair?

Een longchair is vergelijkbaar met een chaise longue. Alleen is hier de zitting verlengd naar voren toe en niet in de breedte. Je legt je benen als het ware op een voetenbank die vast zit aan de zitting van de fauteuil. Een longchair kan geen armleggers hebben, 1 armlegger of 2 armleggers. De armlegger is meestal niet langer dan de armlegger van de bank waar de longchair onderdeel van is. Vaak kan een longchair zowel los worden geplaatst, als als onderdeel van een elementenbank.

Een voorbeeld van een Scandinavische bank met een longchair is onze hoekbank Mads

 

 

Wat is een dormeuse?

Een dormeuse is een lang hoekdeel dat uit één stuk wordt gemaakt. In feite is het een hoekdeel met daaraan vast een zitting en rug. Een dormeuse kan eindigen in een zitting met rug of in een voetenbank. Het verschil met een longchair is dat de rug doorloopt vanuit het hoekdeel. Terwijl bij een chaise longue de zijkant door een armlegger wordt gevormd, en daar kan je niet tegen aan zitten. 

 

Wat is een recamiere?

Een recamiere is het zelfde als een dormeuse maar eindigt altijd met een voetenbank. Ook de recamiere is uit 1 stuk gemaakt, maar oogt luchtig omdat het element aan het einde geen hoge rug of armlegger heeft. De hoekbank sluit de ruimte niet af. Daarnaast zorgt de  recamiere voor veel zitplekken en voor 2 royale lekker-languit-liggen plekken. 

Een voorbeeld van een Scandinavische bank met een recamiere is onze hoekbank Sommer

 

 

 

Bekijk hier welke bank het beste bij jouw woonwensen past.

 

 

 

 

Wir helfen dir gerne weiter.

Mo. - Do.: 9.00 - 17.00
Fr.: 9.00 - 15.00

* Besuchen Sie einen By SIDDE Showroom

paypal
klarnasliceit
creditcard
eps
trustmark
Dein Warenkorb (0)
Gesamtbetrag 0,00
Warenkorb
Zurück zum Shop